Author:
Elin Oresten
Här kommer ett litet tips på ett roligt ”godis” att göra till helgen. Älskar att göra små gelegodisar på frukt och bär med hjälp av agar agar. Dessa med mango blev en hit och smakar så gott. Agar agar är ett vegetabiliskt gelemedel (gjort på alger) och går att köpa som pulver i de flesta matbutiker, finns i bakhyllan.
Do this:
- Mixa mangobitarna till en slät puré. Pressa i saft från limen.
Blanda agar agar med 2 msk vatten.
- 3. Häll i mangopurén i en kastrull. Blanda i agar agar. Låt puttra på låg värme i ca 2-3 minuter under omrörning.
Häll upp smeten i lämplig silikonform, alternativt i en matlåda med bakplåtspapper.
Låt svalna och stelna.
Om du hällt mangosmeten i en matlåda, ta upp den ur matlådan och skär i bitar.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: använd en matlåda och skär bitarna avlångt.
👶9 mån och uppåt: använd en silikonform för minibitar eller skär bitarna i små munsbitar.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.