Servings
Ca 12 muffins
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Spår av gluten
⚠️ ev. mjölk
Pannkaksmuffins på havre är verkligen toppen när man vill göra en näringsrik pannkaka på ett enkelt och snabbt sätt.
De blir ungefär som en ungspannkaka i konsistensen och är supergoda med både ”salt” och ”sött” tillbehör, som tex stekt blodpudding eller sylt/mosade bär/frukt.
Ingredients
3 ägg
4 dl havremjölk (eller komjölk)
3,2 dl havregryn (eller ca 2,5 dl havremjöl)
2 msk rapsolja
1 tsk vaniljpulver (valfritt)
0,5 tsk bakpulver
1 liten nypa salt (för barn över 1 år)
Eventuell kryddning: 1 tsk ceylonkanel eller 0,5 tsk kardemumma
-
Muffinsform i silikon
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt ugnen på 225 grader.
Mixa ihop alla ingredienser till en slät pannkakssmet.
Häll smeten i muffinsformar. Fyll dem inte så mycket då de växer en hel del i ugnen. Dock sjunker de lite när de tagits ut igen.
Grädda i ugnen i ca 15 min.
Låt svalna något innan servering.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: Skär muffinsen i långa bitar, ca 2x6 cm
👶9-12 mån: Skär muffinsen i små bitar, ca 1x1 cm
👶12 mån och uppåt: Skär muffinsen i små bitar, eller servera hela
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.