Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Nötter
⚠️ Spår av gluten
Vem gillar inte ett enkelt och snabbt recept som dessutom smakar magiskt? Dessa havrebåtar med bär är perfekta att ta med ut till picknicken eller avnjuta hemma till både fika och mellanmål.
Tips:
Vår muffinsformar i silikon är perfekt att använda till detta recept!
Ingredients
4,5-5 dl havregryn (beroende på storlek på bananerna)
2 mogna bananer
2 msk valfritt nötsmör
1 msk rapsolja
1 tsk kardemumma
Ca 2.5-3 dl bär och/eller rabarber
1 msk majstärkelse (om du använder frysta bär)
-
Muffinsform
Produkter vi har använt
Do this:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa bananerna slätt. Blanda ihop bananpurén med havregryn, kardemumma, olja och nötsmör till en tjock smet.
Tryck ned smeten i muffinsformar så det bildas en grop i mitten.
Använder du frysta bär kan du koka upp dem med majsstärkelsen och sedan mixa/mosa ganska slätt. Använder du färska bär kan du bara mosa dem.
Sprid de mosade bären på havrebitarna i muffinsformen.
Baka i ca 12 min, tills de fått färg.
Recipe listing
Åldersrekommendation:
👶 Passar från ca 9 månader. Känns båtarna hårda kan du skära bort det hårda bitarna till barn under 1 år. Kan ges i små bitar eller hela.
Tips :
Placera muffinsformen på ett galler eller plåt innan du fyller formen med smet. Då blir det lättare att förflytta muffinsformen till ugnen
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet.