Author:
Elin Oresten
Järnrika grötpinnar som smakar semla. Järnet kommer från både mandel och havremjöl, men vill man ha extra mycket järn kan man blanda i 0,5 dl mixade pumpakärnor också.
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Mandel
Ingredients
- 1 mogen banan
1 ägg (eller 3 msk kikärtsspad)
0,5 dl havremjöl
0,75 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
0,5 tsk vaniljpulver (valfritt)
1 msk rapsolja
0,5 dl mjölk (valfri sort)
vispgrädde (valfritt)
-
Silikonform för grötpinnar
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt på ugnen på 200 grader.
Mosa eller mixa bananen och blanda ner ägg eller kikärtsspad. Blanda i olja och mjölk.
Om du inte använder ett färdigt havremjöl så kan du mixa havregryn till ett fint mjöl själv i en mixer.
Blanda sedan de torra ingredienserna i en separat skål. Häll i de blandade torra ingredienserna i bananblandningen.
Häll smeten i en grötpinneform eller en rektangulär ugnsform (ca 20 x 25 cm) som är klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 18–20 minuter, tills smeten stelnat ordentligt. Täck med folie om de får mycket färg tidigt i bakningen.
Låt svalna innan du skär grötkakan i pinnar (om du använt en större ugnsform).
Vispa grädde och lägg det på pinnen (valfritt).
Recipe listing
Åldersrekommendation:
👶passar från 6 månader (ta det dock lite lugnt med grädden till de minsta, så det inte råkar bli mest grädde i den lilla magen)
Här på @Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.