Category
Frukost/mellis
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Ägg
Vi älskar grötpinnar och det här receptet är med smak av äppelpaj, och just äppelpaj är ju sällan fel, eller hur? Dessa grötpinnar är verkligen så goda. De är supergoda att doppa i tex yoghurt med vaniljpulver. Passar både som frukost och mellis! Vår bakform för grötpinnar är perfekt för just detta recept.
Ingredients
1 st smakrikt äpple
1 dl havremjöl
0,5 dl redan mixade pumpakärnor
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk vaniljpulver (valfritt)
1 ägg
1 dl äppelmos
2 msk rapsolja
-
Grötpinneform - light pistachio
-
Grötpinneform - dusty green
-
Grötpinneform - lemon
Produkter som vi använt
Do this:
Sätt ugnen på 185 grader.
Riv äpplet grovt och krama ur vätskan.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör i resten av ingredienserna tills det bildats en smet.
Häll smeten i en grötpinneform eller i en bakplåtspappersklädd liten ugnsform.
Toppa med havregryn (valfritt).
Baka i ugnen i ca 20 minuter, eller tills de är helt genomgräddade (känn med en sticka så att de är klara). Skär eventuellt den större kakan till långa stänger efter den svalnat.
Recipe listing
Åldersrekommendation:
👶Passar från 6 månader, kan ges hela från start.
Tips:
Placera bakformen på ett galler eller plåt innan du fyller formen med smet. Då blir det lättare att förflytta bakformen till ugnen.
Här på Knatteplocks instagram ser du en video på receptet.