Servings
Ca 11-12 bollar
Author:
Elin Oresten
Känns det märkligt med sötpotatis i ett bakverk? Kanske det, men detta blir otroligt gott och det smakar verkligen chokladboll.
Ett näringsrikt och härligt fika som fungerar för hela familjen. Perfekt också att ta med sig på språng.
Allergener:
⚠️Mandel, spår av andra nötter
Förvaring:
I frysen eller i kylen i upp till 4 dagar
Ingredients
- 250 gram rå sötpotatis (ca 225 gram kokt)
5 färska dadlar
2 msk kakao (halvera för barn under 1 år)
2 dl mandelmjöl
kokosflingor att rulla i
Do this:
- Skala och skär sötpotatisen i små bitar.
Mikra sötpotatisen på full effekt i ca 5 min, tills den blivit mjuk. Låt den svalna.
Mixa sötpotatisen tillsammans med färska urkärnade dadlar till en massa.
Blanda sedan ihop alla ingredienser till en chokladig smet.
Forma bollar av smeten och rulla dem i kokos.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: forma bollen lite avlångt och servera hel
👶9-12 mån: när bebisen utvecklat ett pincettgrepp kan bollen serveras i små bitar, eller som en hel boll (om inte barnet har en tendens att trycka mycket mat in i munnen samtidigt)
👶12 mån och uppåt: servera en hel boll
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.