Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Preparation
30 Minutes
Cooking
35 Minutes
Author:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Ägg
⚠️Komjölk
⚠️Senap
Ingredients
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 dl grahamsmjöl
- 100 gram smör
- 1 msk rapsolja
1 krm salt (för barn över 1 år och vuxna)
- 2 msk vatten
- 250 g broccoli
- 6 st soltorkade tomater
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- 0.5 msk oregano
- 0.5 tsk salt*
- 0.5 tsk svartpeppar
- 100 gram riven ost (gärna prästost)
- 6 små morötter
- 1 dl creme fraiche
- 2 msk majonäs
- 1 tsk dijonsenap
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- Svartpeppar
-
Enkel Tallrik - Sand
Pajdeg
Pajfyllning
Morotscoleslaw
Produkter vi har använt
Do this:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär smör i kuber. Lägg alla ingredienser till degen i en bunke och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen i ca 20-30 min. Tryck sedan ut degen i pajformen och stick hål med en gaffel. Grädda skalet i ca 8 min.
- Skär broccoli och soltorkade tomater i mindre bitar. Lägg dem i botten på pajen. Strössla över osten. Blanda ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en bunke och häll sedan i pajformen. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min. Låt svalna i 10 min innan servering.
- Riv morötterna grovt och blanda sedan alla ingredienser till morotscoleslaw.
- Servera sedan pajen med morotscoleslaw.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- skär pajen i avlånga bitar. Skär bort eventuella hårda kanter på pajdegen.
👶Från 9* månader och uppåt - skär pajen i små bitar, skär eventuellt bort hårda kanter från pajdegen. Servera med en gaffel från från 12 månader.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recipe listing
Näring (utvalda delar):
💪Protein från ägg, mjölk och ost
💪Fett från smör, olja och ost
💪Kolhydrater från mjöl
💪Järn från ägg och broccoli
💪D-vitamin från ägg
💪Kalcium från ost och mjölk