Servings
Ca 10 pinnar
Author:
Elin Oresten
Riktigt goda och enkla blomkålspinnar med ost. Dessa är toppen att frysa in och ta fram som en snabb mellis, lunch eller middag.
Servera som de är eller med något annat (tex blodpudding). De är också goda att doppa i sås, ett tips är att blanda en sås av 1 dl creme fraiche med 1-2 msk chilisås.
❄️Förvaring: i kylen i upp till 3 dagar eller i frysen
Allergener:
⚠️Mjölk
⚠️Ägg
⚠️Gluten
Ingredients
- 7 dl riven blomkål (ca 290 g)
2,5 dl riven ost
1,5 dl ströbröd
2 ägg, vispade lätt
1 tsk lökpulver
1 krm salt (kan exkluderas till barn under 1 år)
Svartpeppar
Do this:
- Sätt ugnen på 215 grader (varmluft).
Riv blomkålen och mikra den i några minuter, tills den mjuknat något.
Blanda sedan ihop blomkålen med övriga ingredienser.
Forma avlånga pinnar med händerna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga i ugnen i först 10 min. Vänd på dem och baka ytterligare i 10 min.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 Passar från 6 månader. Servera som de är, eventuellt skär dem i mindre bitar från 9 månader om barnet har en tendens att trycka mycket mat i munnen samtidigt.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.