Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Author:
Elin Oresten
Avokado och pasta är verkligen inte en dålig kombo. Och med lite spenat i så spränger vi in lite extra näring, visste ni att spenat är en bra källa till järn?
Detta är en pasta som är fullsmockad med bra fetter också. Omättat fett från både avokado och olivolja. Perfekt för våra små (och oss vuxna).
Har man ett barn som är under 1 år så bör man dock skippa spenaten. Då kan man tex addera lite mosade bönor vid sidan av eller som topping, beroende på hur pastan ska serveras.
Allergener:
⚠️Gluten
Ingredients
- 4 portioner pasta (fusilli eller penne)
2 små avokados (eller 1 rejält stor)
3 dl färsk babyspenat (för barn över 1 år)
1 vitlöksklyfta
Saften från 0,5 st citron
2 msk olivolja
En nypa chiliflingor
1,5-2 dl pastavatten
Salt (för barn över 1 år), svartpeppar
Do this:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Mixa ihop alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.
Blanda pastan med såsen. Servera som den är eller med något annat.
Recipe listing
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera hela pastabitar (gärna fusilli)
👶 9-12 mån: servera hela pastabitar eller skär i små bitar
👶 12 mån och uppåt: servera hela pastabitar
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.