Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Mjölk
Visste ni att quinoa är supernäringsrikt? Bland annat är det rikt på både protein och järn, samt fibrer. Ett riktigt superfrö helt enkelt som jag personligen känner att jag måste använda mer. Dessa biffar är verkligen så enkla att göra och perfekta att fylla frysen med. Skulle säga att de är den perfekta BLW-maten för de allra minsta då deras konsistens är lagom mjuk.
Ingredienser
- 3 dl kokt quinoa
0,5 st grönsaksbuljong (ej för barn under 1 år, eller välj en saltfri buljong)
1 stor sötpotatis (ca 450 gram rå)
1 dl finriven parmesan (går att utesluta för mjölkfritt recept)
- 0,5 tsk vitlökspulver eller 1 liten pressad vitlök, och
1 tsk paprikapulver
Eventuellt sesamfrön
Smaksättning (valfri):
Gör såhär:
- Koka upp quinoan tills den är mjuk, eventuellt med lite buljong. Låt svalna lite.
Sätt på ugnen på 185 grader.
Skala potatisen och skär i tunna skivor. Mikra den på full effekt ca 5 min. Mixa den sedan till en slät puré.
Blanda ihop alla ingredienser. Forma biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Strössla eventuellt över lite sesamfrön på biffarna.
Baka i ugnen i ca 20 min. Vänd gärna på dem efter halva tiden.
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶6-9 mån: skär dem i långa bitar, eller servera som de är om du formar dem lite avlånga
👶9 mån och uppåt: skär dem i små munsbitar eller servera som de är
Här på @Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.