Kategori
Fika
Serveringar
10-12 st
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
⚠️Ägg
Ingredienser
- 3,5 dl dinkelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 dl hackad mango (färsk eller tinad fryst)
- Rivet citronskal från 1 eko-citron
- 2 st stora eller 3 små mogna bananer
- 2 msk mjölk (valfri sort)
- 1 st stort ägg (eller 3 msk kikärtsspad)
- 2 msk rapsolja
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl färskost naturell
- 1 msk honung (ej för barn under 1 år)
- Citronsaft från ½ citron
- Kokosflingor
- Marshmallows (valfritt, för lite äldre barn)
- Non-stop (valfritt, för lite äldre barn)
-
Muffinsform i silikon
Färskostgrädde
Övrig topping
Produkt vi har använt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Mixa banan med mango till en slät puré. Rör i de torra ingredienserna och till sist ägg, mjölk och olja. Blanda ihop till en smet.
Häll i smeten i muffinsformar. Baka i ugnen i ca 25 minuter, känn med en sticka så att de är klara (den ska vara ren när du drar ut den).
Vispa grädde hårt. Rör i färskost, honung och citronsaft.
Ta ut muffinsarna ur ugnen och låt svalna.
Sprid sedan frostingen på muffinsarna och toppa med kokos.
Om du vill: klipp marshmallows i 6 delar och sprid delarna till en blomma. Lägg på blommorna på muffinsen och toppa med non-stop. Servera!
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär muffinsen i halvor
👶 9-12 mån: skär muffinsen i små bitar som barnet enkelt kan plocka upp med sitt pincettgrepp
👶 Ca 12 mån och uppåt: servera muffinsen hela eller i mindre bitar beroende på vad som passar barnet bäst