Kategori
Mellanmål/fika
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Mandel
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Ett hett tips från oss och snacksbycaroline
Denna pepparkaka är näringsrik, enkel att göra och dessutom otroligt god. Perfekt både som mellis och som fika.
Välj själva vilken form ni använder! Receptet passar perfekt till en grötpinneform, så dubbla gärna ingredienserna till en stor brödform (bakplåtspappersklädd eller bröad). Eller så kan ni göra pepparkaksmuffins om ni är mer sugna på det.
Ingredienser
1 dl äppelmos
1 ägg (3 msk kikärtsspad)
3-4 st färska urkärnade dadlar
0,5 dl valfri mjölkdryck
1 msk mandelsmör
1 dl havremjöl
1 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
-
Silikonform för grötpinnar
Produkt till detta recept:
Gör såhär:
Sätt ugnen på 185 grader.
Mixa ihop äppelmos med ägg, dadlar, mjölk och mandelsmör.
Rör ihop de torra ingredienserna med äggblandningen. Blanda ihop till en smet.
Häll i smeten i valfri form.
Baka i ugnen i ca 15-25 minuter beroende på form, känn med en sticka så att den är klar.
Recept notering
Åldersanpassning för barn (plockmat):
👶 6-9 mån: skär kakan i långa bitar eller servera hela grötpinnar
👶 9 mån+: skär kakan/grötpinnen i små munsbitar eller servera hela bitar
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!