Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Gluten
Har du överbliven havregrynsgröt hemma eller bara vill göra något riktigt smarrigt istället för den vanliga gröten? Då är dessa grötplättar ett väldigt härligt alternativ.
Tips! Addera lite mixade pumpakärnor eller palttunnbröd i havregrynsgröten för extra järn.
Ingredienser
- Cirka 1 portion kokt havregrynsgröt (på 1 dl havregryn, 2-2,5 dl vatten, ev. lite mixade pumpakärnor/palttunnbröd)
1 ägg
1,5 msk vetemjöl eller dinkelmjöl
Eventuell kryddning; tex 1 tsk ceylonkanel eller 0,5 tsk kardemumma
-
Barnskål
-
Barngaffel
-
Barnsked
-
Mugg med sugrör
Perfekta produkter till servering
Gör såhär:
- Koka gröt eller använd överbliven gröt sedan tidigare. Se till att gröten är ganska sval när du använder den.
Blanda ihop gröten med ägg, mjöl och eventuell kryddning.
Hetta upp smör i en stekpanna och klicka ut små plättar av smeten. Vänd dem försiktigt när de börjar bubbla på ovansidan. De är klara när de är gyllenbruna på varje sida.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera hela eller halva plättar
👶 9-12 mån: servera plättarna i små bitar, ca 1x1 cm
👶 12 mån och uppåt: servera plättarna i små bitar eller hela
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på recepet.