Serveringar
ca 12 kulor
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️spår av gluten
⚠️mandel
⚠️ev. mjölk (beroende på val av choklad)
Ingredienser
- 10 st blötlagda torkade aprikoser (gärna osvavlade)
2,5 dl mandelmjöl (eller 2 dl havremjöl)
2 dl havremjöl
2 msk rapsolja
3-4 tsk pepparkakskrydda
ca 50 gram mörk choklad (valfritt, bör undvikas till barn under 1 år)
Gör såhär:
- Blötlägg aprikoserna i minst 4 timmar, gärna över natten. Häll sedan bort allt vatten.
Om du gör egen pepparkakskrydda, blanda ihop kryddorna först.
Mixa sedan ihop alla ingredienser till en tjock massa.
Låt massan vila i kylen i minst 20 minuter. Rulla sedan bollar av massan.
Smält choklad och ringla över kulorna (eller doppa dem). Låt sedan allt stelna i kylen.
Recept notering
Åldersanpassning, servering som plockmat:
👶6-9 mån: forma kulorna lite avlånga
👶9-12 mån: skär kulorna i små munsbitar
👶12 mån och uppåt: servera en hel kula eller skär den i små bitar
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.