Serveringar
Till en liten sats på ca 5 bars*
Tillagning
25 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Äppelbars som är perfekta att ta med sig på språng eller ha hemma som snabb mellis.
Allergener:
⚠️Spår av gluten
Ingredienser
- 3 dl havregryn
1 st stort äpple
1,5 dl russin
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl rapsolja
1,5 tsk kardemumma eller 2 tsk ceylonkanel
- 1,5 sats till grötpinneform
1 sats till en glasmatlåda (klädd i bakplåtspapper)
2 satser till en ugnsform på ca 20x25 cm (klädd i bakplåtspapper)
-
Silikonform för grötpinnar
*Antal satser beroende på bakform:
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och riv äpplet grovt.
Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare eller med en stark stavmixer tills det blir en jämn och tjock smet.
Tryck ned smeten i en lämplig silikonform eller i en större form klädd i bakplåtspapper.
Tillaga barsen i ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut ur ugnen och låt svalna innan du skär kakan i långa bars.
Förvara i en tät matlåda eller burk i kylen eller i torrt/svalt.
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 passar från 12 månader
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.