Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Ingredienser
- 2,5 dl sötpotatispuré (ca 320 gram rå sötpotatis)
6 st urkärnade dadlar färska
1 ägg eller 3 msk kikärtsspad
3 msk mandelsmör (eller annat valfritt nötsmör)
1,5 dl valfri sorts mjölk
2,2 dl havremjöl
1,5 tsk bakpulver
2-3 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
-
Minimuffinsform i silikon
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 185 grader.
Skala och skär sötpotatisen i skivor. Mikra, ångkoka eller koka den mjuk.
Mixa sötpotatisen slät tillsammans med dadlarna. Blanda sötpotatismixet med ägg, mjölk och nötsmör.
Blanda ihop de torra ingredienserna separat och rör i dem i resten av smeten.
Häll smeten i muffinsformar. Baka i ugnen i 15-20 min beroende på storlek på muffinsarna.
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 Passar från ca 10 månader.
Eftersom dessa har mer en kladdig konsistens så skulle jag inte ge dem till de minsta. De kan lätt klumpa sig lite i munnen. Så från ca 10/12 månader skulle jag säga att de lämpar sig bäst. Har man dock ett barn som man vet klarar sådana konsistenser väldigt bra så kan man ge dem dessa tidigare.
Här på @Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.