Serveringar
Ca 2 portioner
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Gluten (från pasta)
Tips! Strössla över lite mixade/mortlade pumpakärnor eller små frön (tex sesamfrön) för extra näring och järn. Även om man använder en mjölkprodukt i denna sås (som till viss del kan hämma järnupptaget) så är det ändå en bonus med om man vill strössla över något extra järnrikt.
Ingredienser
- 1 st mjuk avokado
125 gram keso eller 2 dl matyoghurt/crème fraiche/kokosmjölk
Eventuell smaksättning: några droppar citron, svartpeppar
Eventuellt lite extra mjölk/grädde/vatten beroende på hur mjuk avokadon är och hur lös pastasås du önskar
Gör såhär:
- Mixa avokadon med keso eller liknande ingrediens. Späd med mer vätska om så önskas.
Smaksätt med citron och peppar.
Blanda såsen med varm pasta. Strössla gärna lite mixade pumpakärnor över för extra järn.
Servera som den är eller med något annat.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: servera såsen med hela fusilli eller bred bandpasta skuren i långa bitar
👶9 mån och uppåt: servera såsen med hela fusilli, penne, bred bandpasta eller spagetti skuren i små bitar
Här på @Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.