Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
Har ni testat att göra köttbullar eller miniköttfärslimpor i muffinsform? Fantastiskt enkelt och bra sätt om man vill spara lite tid.
Ingredienser
- 1 dl ströbröd
1 dl mjölk eller grädde
1 ägg
1 krm svartpeppar
1 gul lök
1,5 tsk salt (ej för barn under 1 år)
500 g blandfärs, nötfärs eller formbar vegofärs
ca 1,5 dl hackad persilja (valfritt)
-
Minimuffinsform i silikon
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en skål och låt stå och dra några minuter.
Riv löken fint och blanda med ströbrödsblandningen, färsen, peppar och salt. Hacka persilja och rör i.
Tryck ut kötttfärsblandningen i muffinsformar.
Baka köttbullarna/miniköttfärslimporna i ugnen i ca 10 minuter. Servera med något gott, tex potatismos och sås.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: servera köttbullarna som de är, eller skär dem i hälften om du gör stora muffins. Räkna med lite kväljningar i denna ålder, då köttfärs har en tendens att leda till det.
👶9-12 mån: skär köttbullarna i små bitar som barnet kan plocka mellan fingrarna.
👶12 mån och uppåt: skär köttbullarna i bitar eller servera som de är, beroende på vad som passar barnet bäst.
Här på @Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.