Serveringar
12 pannkakor
Tillagning
25 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Vill tipsa om dessa underbara pannkakor med ricotta, chiafrön och citron. Så smakrika och fluffiga. Mums!
Gott för hela familjen. Går fint att frysa och ta fram som snabb frukost eller mellis. Eller använd som extra helglyx.
Ricotta är en väldigt bra ost för små barn. Låg salthalt och mycket näring i form av tex kalcium, vitamin B12 och selen. Även chiafrön är näringsrikt och innehåller bla. järn.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
⚠️Ägg
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt (för barn över 1 år)
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 2,5 dl mjölk
- 180g ricottaost
- 3 ägg
- skalet från 1 ekologisk citron
- saften från 1 liten citron
- 2 msk chiafrön
- 1 msk smör
- smör/olja till stekning
-
Skål med sugpropp
Produkter vi har använt
Gör såhär:
Vispa ihop mjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en bunke.
I en separat stor bunke, vispa ihop mjölk, ricotta och ägg tills det är väl blandat.
Tillsätt smör, citronskal och citronsaft i mjölkblandningen och blanda.
Häll mjölkblandningen i mjölblandningen och vispa så att den blandas (smeten kan vara lite klumpig). Tillsätt chiafrön.
Häll ca 3 msk smet i en stekpanna med smör och stek tills bubblor börjar dyka upp på ytan, vänd sedan pannkakan och tillaga på motsatt sida tills de är gyllenbruna.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 månader:
Skär pannkakan i halvor eller långa bitar, ca 2x6 cm.
👶Från ca 9 månader och uppåt:
Skär pannkakan i små bitar, ca 1 x 1 cm.