Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Spår av nötter, mandel
Olika sorters mellanmålsbollar tycker vi är så behändigt att ha hemma i kylen/frysen. Perfekt att kunna plocka fram som ett snabbt mellanmål eller fika. Så att energin fylls på snabbt!
Dessa mangobollar blev så goda och är superenkla att göra. De är också så pass mjuka att de även passar de minsta.
Ingredienser
- 2 dl hackad mango (färsk eller tinad fryst)
2 färska dadlar (valfritt)
2,5 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
1,5 msk chiafrön
kokosflingor att rulla i
Gör såhär:
- Mixa mango (och eventuellt dadlar) till en puré.
Tillsätt havregryn, mandelmjöl och chiafrön. Blanda väl.
Låt stå i kylen i ca 30 min så att smeten stelnar.
Gör sedan bollar av smeten och rulla i kokosflingor.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: gör bollarna lite avlånga i formen
👶9 mån och uppåt: forma bollarna runda.
👉Om barnet har en tendens att trycka in mycket mat i munnen samtidigt kan man dela bollen i små bitar istället.