Kategori
Frukost/mellanmål
Serveringar
ca 10 fritters
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
Förra veckan gjorde vi päronfritters med vällingpulver för att göra av med lite välling som skulle gå ut. Det blev supergott!
Päron och kardemumma är ju bara en för trevlig kombo. Dessa passar perfekt att servera som både frukost och mellis.
De blir fluffiga men också väldigt saftiga. Konsistensen är perfekt för de minsta!
Ingredienser
Gör såhär:
Riv päronet grovt (du behöver inte skala det).
Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan i mjölken tills det blivit en tjock och kladdig smet. Rör i det rivna päronet.
Klicka ut lite smet i en stekpanna med olja och/eller smör. Stek fritters på medelvärme, undvik hög temperatur då vällingpulver lätt bränns. Vänd när smeten börjar bubbla på ovansidan, ca 3 min på varje sida.
Låt dem sedan svalna något för att stelna.
Servera!
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär fritters i halvor eller i långa bitar, ca 2x6 cm
👶 9-12 mån: skär fritters i halvor eller i små munsbitar, ca 1x1 cm
👶 12 mån och uppåt: skär fritters i små munsbitar eller servera dem hela för barnet att gnaga på.
Här på knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!