Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Mandel
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Detta är en chokladig fudgekaka som smälter i munnen och smakar härligt chokladigt, och nästan lite kolaaktigt.
En underbar kaka som hela familjen kan njuta av, även de minsta. Dessutom är den näringsrik, speciellt rik på järn, vilket gör att den fungerar fint som ett extra lyxigt mellanmål.
Kan barn under 1 år äta kakao?
Ja det går bra. Det är lite koffein i kakao men det blir väldigt små mängder i en portion så det är inget att oroa sig över i bakning på det här sättet. Kakao är dessutom inte med på Livsmedelsverkets lista över livsmedel som barn bör undvika innan 1 år.
Ingredienser
Gör såhär:
Blötlägg aprikoser i minst 2 timmar. Häll av vattnet och mixa dem slätt med ägg, mjölk och olja.
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda torra ingredienser i en bunke. Rör i aprikosmixet.
Baka kakan i ugnen i ca 25 minuter, känn med en sticka så att den är klar (den ska inte vara speciellt kladdig när kakan är klart.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär kakan i långa greppvänliga bitar
👶 9-12 mån: skär kakan i små munsbitar
👶1 2 mån och uppåt: skär kakan i små munsbitar eller i större bitar som barnet kan gnaga på.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet