Serveringar
Ca 8 små scones
Författare:
Elin Oresten
Enkla och snabba morotsscones, perfekt för lite helglyx! Eller bara en extra lyxig mellis en vardag.
Tips! Serva dem med färskost och päronpure🍐🧁
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
⚠️Sesam
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt (för barn över 1 år)
2 dl valfri mjölkdryck
50 gram smör
4 dl grovriven morot
100 gram torkade fikon
Sesamfrön
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skär smöret i små bitar och blanda i bunken. Rör i mjölken.
Riv morot grovt och hacka fikonen fint. Blanda sedan i moroten och fikonen i smeten.
Klicka ut små bullar med smet på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med sesamfrön. Tillaga i ugnen i ca 10-12 min, tills de fått färg över- och undertill.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär dem i långa skivor (ca 2x5 cm)
👶9-12 mån: skär dem i små bitar
👶ca 12 mån och uppåt: skär dem i halvor eller i långa bitar