Serveringar
ca 4 små glassar
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
Det här är en helt magisk glass, speciellt om man älskar rabarber. Och ja, små barn får äta rabarber.
Glassen har en perfekt mix av syrlighet, sötma och krämighet. Mums!
Tips:
Använd gärna våra barn/babyglassformar till detta recept.
Ingredienser
2 dl hackad (och ansad) rabarber
4 färska urkärnade dadlar
2 dl kokosgrädde eller vispgrädde
1 tsk kardemumma
-
Barn/bebisglassform
Produkt vi har använt
Gör såhär:
Koka upp rabarbern under omrörning i en kastrull. Tillsätt 1 msk vatten så det blir riktigt mjukt.
Tillsätt sedan de andra ingredienserna och mixa slätt.
Häll upp glassmeten i glassformar.
Frys in i minst 4 timmar.
Låt tina något innan servering.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 Passar från 6 månader
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!