Kategori
Frukost/mellanmål
Författare:
Elin Oresten
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
Om ni har persika- och nektarinälskande barn så är detta ett recept för er!
Grötpinnar är perfekt som snabb frukost eller mellis till barn i olika åldrar.
Tips:
Använd gärna våra grötpinneformar till detta recept.
Ingredienser
1 mogen banan
1 ägg (eller 3 msk kikärtsspad)
1 dl havremjöl
1 tsk mald kardemumma
0,5 dl mixade pumpakärnor eller 2 msk mixat palttunnbröd (för extra järn)
1,5 tsk bakpulver
1 msk rapsolja
1 msk mjölk (havre eller komjölk)
1 mogen persika (eller nektarin)
-
Silikonform för grötpinnar
Produkt som vi använt
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Mosa eller mixa bananen och blanda ner ägg eller kikärtsspad. Blanda i olja och mjölk.
Om du inte använder ett färdigt havremjöl så kan du mixa havregryn till ett fint mjöl själv i en mixer.
Blanda sedan de torra ingredienserna i en separat skål. Häll i de blandade torra ingredienserna i bananblandningen.
Skala och hacka en persika eller nektarin i småbitar. Vänd ner bitarna i smeten.
Häll smeten i en grötpinneform eller en rektangulär ugnsform (ca 20 x 25/30 cm) som är klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 18–20 minuter, tills smeten stelnat ordentligt.
Låt svalna innan du trycker ut grötpinnarna ur bakformen eller skär grötkakan i pinnar.
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 Passar från 6 månader