Serveringar
ca 20 stycken biffar
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Fisk
Låt oss presentera konceptet måltidsbiff. Det är en biff som är lika näringsmässigt komplett som en hel måltid.
Du behöver inte stå och laga något separat tillbehör eller skära grönsaker till biffen, utan den kan serveras precis som den är. Om du vill ha en sås eller grönsak till så kan du servera det med, men den är tillräckligt saftig, näringsrik och god som den är.
Ingredienser
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och skär potatisarna och morötterna i mindre bitar. Gör morotsbitarna mindre än potatisbitarna så kan du koka dem tillsammans på samma koktid. Koka dem tills de är mjuka.
Stompa potatisen och moroten grovt. Låt svalna.
Mixa fisken till en färs.
Blanda sedan ihop alla ingredienser till en smet. Forma biffar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga i ugnen i ca 20 minuter. Förvara i kylen eller frys in.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär biffen i långa bitar eller halvor, ca 2 x 5 cm
👶 9 mån och uppåt: skär biffen i munsbitar, ca 1 x 1 cm (äldre barn över 1 år kan man skära större bitar till om så önskas)
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!