Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️mandel, ev. spår av nötter (i kokos)
Ingredienser
- 3 dl riven kokos
1 mogen banan
0,25 gram saffran
2 msk mandelsmör (valfritt)
25-50 gram mörk choklad (valfritt)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa/mosa bananen till en slät puré.
Blanda ihop övriga ingredienser (dock ej chokladen).
Forma små toppar av kokossmeten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i ugnen i ca 15 min.
Ta ut dem ur ugnen och låt svalna.
Smält chokladen och doppa kokostopparna i den. Låt svalna och stelna innan servering.
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶Passar från ca 10 mån. Dela dem i mindre bitar om ni har ett barn som gärna trycker in mycket mat i munnen samtidigt.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.