Författare:
Elin Oresten
Ggrötpinnar med choklad som blev en riktig succe här hemma för hela familjen. För att göra dessa grötpinnar har jag använt vår bakformar i silikon som är perfekta för grötpinnar.
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Spår av gluten & ev. mjölk
Ingredienser
- 1 stor mogen banan
2 dadlar (valfritt, för lite extra sötma som bryter av kakaon fint)
1 ägg
2 msk valfri mjölkdryck
1 msk rapsolja
1 dl havremjöl
0,5 dl mixade pumpakärnor
1,5 tsk bakpulver
1-1,5 msk kakao (det räcker med 1 msk för barn under 1 år)
-
Silikonform för grötpinnar - Sand
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa banan och dadlar till en slät massa. Vispa i ägg, mjölk och rapsolja.
Blanda alla torra ingredienser.
Blanda sedan ihop allt till en smet. Klicka ut dem i en form (ca 15 x 20 cm) eller i en grötpinneform.
Baka i ugnen i ca 15-20 min. Låt sedan svalna innan du skär kakan i bitar (om du har använt en större bakform).
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: servera som de är
👶9-12 mån: servera som de är eller i mindre bitar
👶12 mån och uppåt: servera som de är
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.