Författare:
Elin Oresten
Här har ni något som både är gott och näringsrikt. Dessa bollar går inte av för hackor kan jag lova. MUMS! Jag ”råkade” äta 3 stycken medan jag gjorde dem.
Perfekt fika eller mellis. Och de är dessutom ganska behändiga att ta med sig på språng då de inte kräver kyl.
Men jag rekommenderar att ha dem i kylen ändå hemma för bästa konsistens och hållbarhet❄️
Allergener:
⚠️Spår av gluten
⚠️Mandel
⚠️Spår av nötter
Ingredienser
10 färska dadlar eller torkade aprikoser (osvavlade)
2 dl havremjöl
2 dl mandelmjöl
0,5-0,7 dl havremjölk
1 tsk vaniljpulver
1,5 tsk kakao
kokosflingor
Gör såhär:
Om du använder torkade aprikoser: lägg dem i blöt i ca 2 timmar och häll sedan av allt vatten.
Mixa alla ingredienser till en tjock massa. Börja med 0,5 dl havremjölk och ta eventuellt lite till om du tycker smeten är för tjock.
Rulla bollar av smeten och rulla dem sedan i tex kokosflingor eller mer mandelmjöl.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: forma bollarna lite avlångt.
👶9-12 mån: dela bollarna i små munsbitar eller servera dem hela.
👶12 mån och uppåt: servera dem hela
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.