Serveringar
Ca 9 minibröd eller 1 limpa
Tillagning
40-60 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Enkelt och järnrikt aprikosbröd. För att göra dessa har vi använt oss av vår form för minibröd. Bröden blir perfekt storlek för barn och perfekta att frysa in i portioner. Skär man bröden i tre så blir det tre små skivor som är perfekt storlek för bebisar.
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl (eller mer vetemjöl)
- 2 dl havregryn
- 2 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt (för barn över 1 år)
- 4,5 dl filmjölk
- 1 dl äppelmos
- 120 gram osvavlade aprikoser
-
Form för minibröd
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Skär aprikoserna i mindre bitar. Tillsätt filmjölk, äppelmos, hackade aprikoser till bunken och rör ihop allt till en kladdig smet.
- Häll upp smeten i en silikonform för minibröd eller i en brödform (ca 1 1/2 liter) klädd med bakplåtspapper.
- Grädda bröden i ca 30 min (en limpa tar ca 50 min).
- Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. Vänta tills brödet kallnat helt innan du skär det skivor.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 månader
- skär brödet i långa bitar, ca 2x6 cm.
👶Från 9* - ca 18 månader
- skär brödet i små bitar.
👶Från ca 18 månader och uppåt
- skär brödet i skivor.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Näring (utvalda delar):
💪Protein från filmjölk och havregryn
💪Kolhydrater från havregryn och mjöl
💪Järn från havregryn och aprikoser
💪C-vitamin från äppelmos