Kategori
Frukost
Serveringar
ca 3-4 barnportioner
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Gluten
⚠️ Ev. mjölk
⚠️ Jordnöt/nöt
Att baka gröt i ugnen är verkligen så gott och trevligt. Det blir typ som att äta kaka till frukost.
Detta är gott för både stora och små, och det bästa är att man kan göra en stor sats och ha i kylen för flera frukostar.

Ingredienser
1 mogen banan
1 ägg
1,5 dl havregryn
1 dl valfri mjölksort (vi gillar havredryck i gröt)
1/2 tsk bakpulver
2-3 tsk kakao
Några klickar jordnötssmör eller annat nötsmör (valfritt)
2 msk mixade pumpakärnor eller 2 tsk mixat palttunnbröd (valfritt, för extra järn)
-
Barnskål med sugpropp
-
Haklapp med ärm och vattenavvisande ficka
-
Bordsunderlägg
Produkter till servering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180°C.
Mosa eller mixa bananen till en slät puré.
Blanda sedan alla ingredienser till en smet i en bunke och häll den i en liten ugnssäker form. Eller så kan du vispa ihop allt i ugnsformen direkt.
Klicka ut lite nötsmör i smeten om du vill ha det.
Baka gröten i ugnen i cirka 20-25 minuter. Den ska ha stelnat.
Låt svalna innan servering.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i långa bitar, ca 2x6 cm
👶 9-12 mån: servera i små munsbitar, ca 1x1 cm
👶 12 mån +: servera i mindre bitar eller större för barnet att gnaga på
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!