Kategori
Lunch/middag
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Fisk
⚠️ Gluten
Måltidsbiffar är nog ett av våra favoritkoncept när det kommer till plockmat och speciellt de med fisk i. Konceptet med en enda biff som är lika näringsmässigt komplett som en hel måltid är ju bara för smidigt. Beroende på hur hungrigt barnet är så kan man servera 1 biff eller flera.
Vi har alltid någon form av måltidsbiff i frysen, så kan man lösa snabba luncher eller middagar på nolltid hemma (eller att ta med sig ut).
Dessa med lax och sötpotatis blev såååå goda! Och med lite extra salt på så är de goda även för oss vuxna.

Ingredienser
500 gram sötpotatis
250 gram lax
1 dl ströbröd
1 kruka färsk persilja, finhackad
1 liten rödlök, , finhackad
1 msk citronjuice
1/2 krm mald svartpeppar
1 tsk salt (för barn över 1 år)
-
Barnskål med sugpropp
-
Barngaffel
Produkter till servering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka eller mikra sötpotatisen tills den är mjuk.
Mixa den sedan till en relativt slät puré tillsammans med den råa laxen.
Rör i ströbröd, persilja, rödlök, citronjuice och peppar. Låt stå i 10 minuter för att stelna lite.
Klicka ut biffar på en plåt med bakplåtspapper. Forma gärna till dem lite med en sked.
Tillaga dem sedan i ugnen i ca 20 min, eller tills de fått färg och stelnat helt. Vänd dem gärna försiktigt efter halva tiden.
Låt dem svalna något innan du serverar dem eller fryser in dem.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i långa bitar, ca 2x6 cm
👶 9-12 mån: servera i små munsbitar, ca 1x1 cm
👶 12 mån +: servera i mindre bitar eller hela för barnet att gnaga på
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!