Författare:
Elin Oresten
Det här måste vara världens snabbaste maträtt att tillaga, det tar max 10 min, MAX!
Allergener:
⚠️Soja
⚠️Mjölk (beroende på val av grädde)
⚠️Gluten (beroende på val av tillbehör)
Ingredienser
- 400 gram naturell tofu
3 dl matgrädde (går att använda havregrädde)
2 msk tomatpuré
1 gullök
2 tsk dijonsenap
2 tsk paprikapulver
1 msk kinesisk soja eller 2 msk japansk soja (exkludera för barn under 1 år)
Svartpeppar
Smör/olja att steka i
-
Skål med sugpropp - Dusty Grey
Produkter vi har använt
Gör såhär:
Finhacka lök och stek mjuk. Skär tofun i stänger och lägg i pannan. Stek tofun tills den är gyllene. Häll i övriga ingredienser och låt puttra i några minuter.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶Passar från 6 månader och uppåt (om man vill kan man skära tofun i mindre bitar från ca 9/10 månader, men det är inget måste)
Näring (utvalda delar):
💪Järn, vitamin B6, zink och magnesium från tofu (tofu är näringsrikt!)
💪C-vitamin från tomatpuré
💪Kalcium från tofu och grädde