Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
Otroligt snabba och goda släta bullar med smak av kanel. Så fluffiga och smarriga!
Dessa bullar går verkligen supersnabbt att göra och består bara av några få ingredienser.
Tips! Servera dem gärna med en klick smör - det blir supergott att bre smör på en skiva/halv bulle.
Ingredienser
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och mosa/mixa bananerna slätt.
Rör ihop mjölet med bakpulver.
Blanda sedan bananerna med mjölet till en klibbig deg.
Fukta händerna och rulla sedan små bollar av degen. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
Baka dem i ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt dem svalna något, pensla med vatten eller rapsolja och doppa i kanel och eventuellt lite strösocker för extra lyx.
Servera gärna med lite smör!
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i halvor eller långa bitar
👶 9-12 mån: servera i halvor eller i småbitar
👶 12 mån och uppåt: servera en hel bulle eller i småbitar