Kategori
Lunch/middag
Serveringar
ca 24 st biffar
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
Det här med måltidsbiffar är ju bara för bra! Så himla behändigt att ha i frysen och plocka fram när det vankas lunch eller middag hemma.
Konceptet med måltidsbiff innebär att den är lika näringsmässigt komplett som en hel måltid - du behöver alltså inte servera den med något tillbehör eller grönsaker. Den är saftig och go så den kräver inte heller en sås.
Ingredienser
Gör såhär:
Sätt ugnen på 185 grader.
Koka sötpotatis och palsternacka tills det är ganska mjukt. Låt svalna något och stompa/mixa sedan grovt. Det är okej om det är små mjuka bitar kvar.
Blanda sedan ihop alla ingredienser till en tjock smet. Forma biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Baka dem i ugnen i ca 30 minuter.
Servera direkt eller frys in!
Recept notering
Förvaring:
I kylen i upp till 4 dagar eller i frysen
Åldersanpassning, servering som plockmat:
👶 6-9 mån: skär biffarna i halvor eller långa bitar (ca 2x5 cm)
👶 9 mån och uppåt: skär biffarna i munsbitar (ca 1x1 cm) (eller servera dem hela för barnet att mumsa på)
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!