Serveringar
8 fritters
Författare:
Elin Oresten
Goda rotsaksfritters! Ett gott och enkelt sätt att få i barnen grönsaker. Kan serveras som en egen måltid eller som tillbehör till något annat, tex ris, pasta eller potatis. Gott med en klick gräddfil eller annan valfri sås.
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Gluten
❄️Förvaring: i kylen i upp till 3 dagar, eller i frysen
Ingredienser
- 3 dl riven morot
2 dl riven palsternacka
1 ägg
3 msk vetemjöl
3 msk mixade pumpakärnor (valfritt, för extra järn)
1 msk olja
0,5 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
Olja till stekning
-
Skål med sugpropp - Sand
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Blanda ihop alla ingredienser till biffarna.
Klicka ut lite smet i pannan och platta till. Stek på medelvärme i olja tills de fått en gyllene yta.
Servera!
Åldersanpassning
👶 6-9 månader: servera halva eller i långa stänger
👶 9-12 månader: servera i små bitar, ca 1x1 cm
👶 12 månader och uppåt: servera i små bitar eller som större bitar att gnaga på
Recept notering
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.