Kategori
Frukost/Mellis
Förberedelse
20 Minuter
Tillagning
50 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Saftig och god persiko- och kokoskaka. Fri från både gluten- och mjölk. Passar både som frukost, mellis och fika.
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Stenfrukt
Ingredienser
2-3 st persikor
2 st stora mogna bananer
0,5 dl rapsolja
3 st ägg
1,5 dl kokosmjölk:
-1 dl av den tjocka delen av kokosmjölken
-0,5 dl av den vattniga delen av kokosmjölken0,5 dl mixade pumpakärnor
1,5 dl kokosmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 180 grader.
Mixa bananerna med en stavmixer.
Knäck i äggen i en skål. Blanda i 1 dl av den tjocka delen av kokosmjölken och 0,5 dl av den vattniga delen av kokosmjölken. Rör i rapsolja och banan.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Häll i dem i bananblandningen. Blanda så att det inte är några klumpar kvar.
Skölj persikor och skär dem i relativt tunna klyftor.
Häll smeten i en oljad och bröad brödform (bröa gärna med riven kokos!), eller använd bakplåtspapper. Placera ut persikoklyftor över hela smeten och tryck ned dem lite lätt.
Tillaga kakan i ca 50 min. Låt svalna innan du skär i den.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 Från 6 till 9 månader
- skär kakan i långa bitar
👶 Från 9* till 12 månader
- skär kakan i små bitar
👶 Från cirka 12 månader
- skär kakan i rektangulära bitar
*Från dess att bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Näring (utvalda delar)
💪 Protein från ägg och kokosmjöl
💪 Kolhydrater från banan och persika
💪 Fett från rapsolja, kokosmjölk och ägg
💪 Järn från pumpakärnor och ägg
💪 D-vitamin från ägg
💪 Kalium från banan och kokosmjölk