Kategori
Mellanmål/fika
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mandel
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
⚠️ Spår av gluten
Här har ni vårat absoluta favoritrecept på äppelpaj!
Den är verkligen helt otrolig. Lagom söt, bra konsistens och doftar sådär ljuvligt som bara äppelpaj kan göra. Att den dessutom är näringsrik gör att den fungerar lika bra som frukost eller mellis som till fika.
Ingredienser
1-2 tsk kanel
2 dl mandelmjöl
3 dl havregryn
8 st färska urkärnade dadlar
1 dl valfri mjölkdryck
50 gram rumsvarmt smör eller 0,75 dl neutral olja
5-6 st äpplen
- 2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
2 äggulor
3 tsk majsstärkelse
1 tsk vaniljpulver
1 msk honung (endast för barn över 1 år och vuxna)
-
Smuldeg
Äpplen
Vaniljsås
Perfekta produkter till servering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 185 grader.
Mixa ihop ingredienserna till smuldegen.
Skala och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en pajform.
Strössla degen över äpplena. Baka i ugnen i ca 15-20 min, tills pajen fått färg och äpplena blivit mjuka.
Gör under tiden vaniljsåsen. Värm upp mjölk, vaniljpulver och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna och låt puttra under omrörning tills krämen tjocknat. Vispa vispgrädde och blanda sedan i äggkrämen i grädden. Söta eventuellt med lite honung.
Servera pajen med vaniljsåsen!
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 Passar från ca 9 månader. Skär bort eventuella vassa bitar till de minsta.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!