Kategori
Middag
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Gluten
⚠️ Soja
⚠️ Jordnöt
Krämiga och smakrika nudlar för hela familjen!
Ett toppenbra recept för att få in lite jordnöt i kosten på regelbunden basis, då det minskar risken för att utveckla jordnötsallergi. Jordnötssmöret tillför även bra med näring.
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 morötter
2-3 msk riven ingefära
500 gram kycklingfärs
1 dl jordnötssmör
3 dl kokosmjölk
1 dl vatten
1 lime
Ca 2 msk japansk soja (exkludera till barn under 1 år)
250-300 gram äggnudlar
Koriander att toppa med (valfritt)
Perfekta produkter till servering
Gör såhär:
Finhacka lök, paprika och vitlök. Grovriv moröttena och finriv ingefäran.
Stek kycklingen i neutral olja tills den fått färg. Häll i grönsakerna till pannan.
Blanda ihop kokosmjölk, jordnötssmör, vatten och limesaft. Häll i det till pannan. Ta eventuellt undan lite mat till barn under 1 år. Smaka sedan av med soja.
Koka nudlar. Blanda sedan ihop såsen med nudlarna och toppa med hackad koriander.
Servera!
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär nudlarna i ganska långa bitar, ca 4-5 cm långa.
👶 9-12 mån: skär nudlarna i mindre bitar, ca 1-2 cm långa.
👶 12 mån och uppåt: skär nudlarna som du tror passar ditt barn, ofta är lite kortare nudlar lättare att äta med gaffel.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!