Kategori
Lunch
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
Nu är ju picknicksäsongen snart här och då vill vi slå ett slag för dessa härliga minipajer som görs i muffinsform.
Köper man färdig pajdeg är det också superenkelt att göra. Dessa är också otroligt behändiga att ha i kylen eller frysen som snabb lunch eller middag.
Eller varför inte till buffén till kalaset?
Tips! Dessa är supergulliga att göra även i minimuffinsform om man har en sådan hemma!

Ingredienser
Ca 300 gram pajdeg (mängd beroende på form) - jag använder ofta färdig för att spara tid
5 st stora ägg
1 dl mjölk
100 gram hackad fetaost (kan med fördel bytas ut till tex goudaost för barn under 1 år för att minska på saltet)
1,5-2 dl finhackade soltorkade tomater eller finhackade coctailtomater
1 kruka färsk basilika (eller 2 msk torkad basilika)
0,5 tsk salt (exkludera till barn under 1 år)
1 krm svartpeppar
-
Minimuffinsform i silikon
Produkt till receptet
Gör såhär:
Sätt ugnen på 185 grader.
Ta fram en muffinsform/plåt. Smörj eventuellt din plåt om du har en plåt där muffins lätt fastnar. Det behövs inte i en silikonform.
Skär pajdegen i kvadrater så de passar varje muffinshål. Lägg degkvadraten i hålet och tryck ut mot kanterna så det blir jämnt fördelat.
Vispa upp äggen för hand i en bunke/stor skål. Vispa i mjölken. Rör i fetaost, tomater, basilika och kryddor.
Häll lite äggsmet i varje muffinshål med pajdeg. Baka sedan i ugnen i ca 15-20 minuter, tills de stelnat och fått färg.
Låt svalna lite innan servering.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i halvor eller långa bitar, ca 2x6 cm, skär bort eventuella hårda bitar från pajskalet
👶 9-12 mån: servera i små munsbitar, ca 1x1 cm, skär bort eventuella hårda bitar från pajskalet
👶 12 mån +: servera i mindre bitar eller hela/halva för barnet att gnaga på
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!