Kategori
Frukost/mellanmål
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Dessa härliga pannkakor med hallon och havre är både enkla och så goda!
Perfekta som en lyxig frukost eller mellis. Eller varför inte göra extra många och stoppa i frysen? Så bra meal-prep.
Dessa är också riktigt bra som första plockmat då de är mjuka, smakrika och färgglada.

Ingredienser
1 dl mosade hallon
1 ägg
0,5 dl valfri sorts mjölk
1 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver (valfritt)
2 msk mixade pumpakärnor (valfritt, för mer järn)
-
Barntallrik utan uppdelning
-
Barngaffel
Produkter till servering
Gör såhär:
Mosa hallonen till en puré i en bunke. Rör i ägg och mjölk.
Rör i de torra ingredienserna och blanda till en smet.
Hetta upp olja och/eller smör i en stekpanna. Klicka ut lite smet och vänd på pannkakan när det börjat bubbla på ovansidan.
Servera som de är eller med något annat gott!
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i halvor eller i långa bitar, ca 2x6 cm
👶 9-12 mån: servera i små munsbitar, ca 1x1 cm
👶 12 mån +: servera i mindre bitar eller större för barnet att ”gnaga på”
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!