Författare:
Elin Oresten
Detta är verkligen så gott och perfekt familjemat. Mexikanskt ris, eller tacoris brukar vi kalla det också. Går väldigt snabbt att laga, vilket man ju uppskattar som småbarnsförälder.
Nachochipsen är valfria men det är ett gott tillbehör, speciellt en fredag.
Allergener:
⚠️Mjölk
Ingredienser
- 4 port. ris
500 gram nötfärs, vegofärs eller en förpackning kokta svarta bönor
smör /olivolja
1 gul lök
1 vitlök
1 röd paprika
1 msk spiskummin
0,5 msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 liten burk majs
gräddfil
tacosås
avokado (valfritt)
naturella nachochips (valfritt, från ca 18 mån)
Gör såhär:
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Stek färsen i smör/olja tills den fått färg.
Hacka lök, vitlök och paprika. Tillsätt det till pannan och låt fräsa med. Använder man bönor så kan de adderas här.
Lägg i kryddor och tomatpuré i pannan.
Låt allt steka ett tag och blanda sist i majsen. Tillsätt sedan det kokta riset och rör om.
Servera riset med gräddfil, tacosås, avokado och eventuellt lite nachochips.
Åldersanpassning
👶6-9 mån: skär paprikan i långa bitar eller skär den i tunna små bitar som blandas i riset. Skär avokadon i långa bitar. Skippa majsen eller mosa den lätt. Hjälp till med laddade skedar om det behövs.
👶9 mån och uppåt: skär paprikan och avokadon i små bitar. Servera majsen hela om barnet har en bra tuggteknik.
Recept notering
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.