Serveringar
ca 20 biffar
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Spår av gluten
Måltidsbiffen är enligt oss ett väldigt smidigt koncept som bygger på att man kan erbjuda en biff som är lika näringsmässigt komplett som en hel måltid. Du behöver alltså inte koka extra tillbehör eller skära grönsaker till. Allt finns inbakat i biffen, och du kan därför servera den precis som den är
Det som kan vara trevligt i detta fall är att servera biffen med en klick gräddfil eller guacamole. Biffar kan generellt ge lite mer kväljningar, det är inget farligt, men sås underlättar om det blir väldigt mycket kväljningar.
Detta är den perfekta frysmaten att plocka fram när man ska ta med sig mat ut, eller när man själv ska äta något som inte passar de minsta.
Ingredienser
Gör såhär:
Koka havreriset tills det är riktigt mjukt (koka gärna med lite mer vatten än vanligt).
Finhacka gul lök och paprika. Hacka även majsen litegrann.
Blanda sedan ihop alla ingredienser till en tjock smet.
Forma platta biffar och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Tillaga dem i ugnen i ca 20 minuter på 220 grader.
Servera som de är eller med tex avokadoröra eller gräddfil!
Recept notering
Åldersanpassning (plockmat):
👶 6-9 mån: skär biffen i avlånga bitar
👶 9 mån och uppåt: skär biffen i små munsbitar
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video av receptet!