Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
Om ni vill göra något extra smarrigt i helgen så har vi ett riktigt bra tips till er.
På bara några få ingredienser så kan ni göra dessa smarriga bitar som smakar karamellglass.
Antingen kan ni göra dem i en silikonform (vi använde minimuffinsform) eller bara klicka ut smeten på bakplåtspapper.
Chokladen är inget måste men det blir verkligen pricken över i:et.

Ingredienser
8 färska urkärnade dadlar
3 dl fet naturell yoghurt
1/2 tsk vaniljpulver
Ca 100 gram mörk choklad (som överdrag, kan exkluderas till de minsta)
-
Minimufinsform
Tips! Produkt till receptet
Gör såhär:
Mixa alla ingredienser till en slät smet.
Häll i smeten i en minimuffinsform/valfri silikonform eller klicka ut den med en sked på en tallrik med bakplåtspapper.
Frys in smeten i minst 4 timmar.
Smält choklad över ett vattenbad eller i mikron. Doppa sedan de frysta bitarna med karamellsmet i chokladen. Ät direkt eller frys in igen!
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 Mindre mängder från 6 månader (dock utan choklad), mer än så kan erbjudas från ca 12 månader. Choklad kan man använda från det att man själv vill introducera det till sitt barn.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!