Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
Åh dessa grötpinnar smakar verkligen lussebullar!
Näringsrika, goda och enkla - perfekt att göra som mellis nu i stundande juletider.
Ingredienser
0,5 dl mjölk (havredryck eller komjölk)
0,5-1 paket saffran (efter smak)
1 mogen banan eller 0,75 dl äppelmos
1 ägg eller 3 msk kikärtsspad
1 msk rapsolja
1 dl havremjöl
0,5 dl mixade pumpakärnor eller 1 msk mixat palttunnbröd
1,5 tsk bakpulver
0,75 dl russin (valfritt)
-
Silikonform för grötpinnar
Produkt till detta recept!
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 185 grader.
Blanda saffran och mjölk och ställ åt sidan för att vila 10 minuter.
Mosa eller mixa bananen till en puré. Blanda sedan banan (eller äppelmoset) med ägg eller kikärtsspad. Blanda i olja och saffransmjölk.
Blanda sedan i de torra ingredienserna i banansmeten. Rör sist i russinen.
Häll smeten i en grötpinneform eller en rektangulär ugnsform (ca 20 x 25/30 cm) som är klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 18–22 minuter, tills smeten stelnat ordentligt. Känn med en sticka så att den känns klar.
Låt svalna innan du trycker ut grötpinnarna ur bakformen eller skär grötkakan i pinnar eller småbitar.
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 Passar från 6 månader
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!