Kategori
Lunch/middag
Serveringar
6-8 barnportioner
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
Vem gillar inte en krämig pasta som dessutom är busenkel att göra och går fort? Det här receptet är perfekt som lunch eller middag till hela familjen!
Ingredienser
2 burkar tonfisk i olja (Tonfisk på burk tillhör en annan art än den tonfisk som säljs färsk och innehåller inte höga halter kvicksilver (källa: Livsmedelsverket)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 gullök
- 0,5-1 citron (efter smak)
- 1 röd paprika
Två förpackningar creme fraiche paprika chili (Kan bytas ut mot vanlig creme fraiche och chilisås för mindre "hetta", men det är inget måste)
Valfri pasta
-
Skål med sugpropp
-
Barnsked i silikon och stål
-
Barngaffel i silikon och stål
-
Mugg med sugrör
Perfekta produkter till servering
Gör såhär:
Hacka lök, vitlök och paprika fint. Stek det på låg värme tills det är mjukt i en stekpanna med olja och smör.
- Häll i tonfisken med en del av oljan och rör ned creme fraiche och citronsaft.
- Servera såsen med den nykokta pasta.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån* : använd gärna fusilli eller annan greppvänlig pasta (tex bred bandpasta skuren i långa bitar).
👶 9 mån* och uppåt: använd valfri pasta, skär den eventuellt i mindre bitar så att den blir lättare att äta med pincettgrepp eller sked/gaffel
* koka pastan utan salt
Näring (utvalda delar):
💪 Protein från tonfisk
💪 Fett från creme fraîche och olja
💪 Kolhydrater från pasta
💪 Selen, jod, vitamin D och B12 från tonfisk
💪 C-vitamin från paprika