Krämig tomatpasta med keso
Kategori
Middag
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Gluten
Det här måste vara den ultimata vardagspastan!
Billig, enkel och framförallt helt galet god.
Dessutom är den proteinrik som den är då den är gjord på bland annat keso, men går även fint att komplettera med något annat gott som tex kalkonfärs eller lite bönor om man vill ha lite extra.
Ingredienser
400 g pasta (t.ex. fusilli eller penne, gärna fullkorn för mer näring)
2,5 dl keso (helst fullfet för extra krämighet)
3 dl färdig pastatomatsås*
1 dl riven parmesanost
En nypa chiliflakes (om man vill ha lite hetta)
1 msk olivolja
1-2 msk smör
1 dl pastavatten (spara från kokningen)
-
-
Produkter till servering
Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara lite pastavatten innan du häller av.
Lägg keso, tomatsås, parmesan och chiliflakes i en mixer. Tillsätt en skvätt pastavatten för att få rätt konsistens. Mixa tills såsen är helt slät.
Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna. Häll i såsen och sedan pastan, rör om tills allt är lagom varmt.
Servera direkt och toppa gärna med extra parmesan.
Recept notering
*Färdig tomatsås för pasta brukar vara saltad och även keso är ganska salt. Till barn under 1 år kan man därför ersätta den färdiga tomatsåsen med: 3 dl krossade tomater, 1 msk oregano, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 tsk lökpulver och lite svartpeppar. Vuxna kan sedan salta på tallriken. Men det är inte hela världen att använda den färdiga såsen till de minsta ibland.
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera pastabitarna hela (tex fusilli)
👶 9 mån +: skär pastan i små bitar eller servera hela
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!