Serveringar
Ingredienser till en liten form på ca 16 cm
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg (välj kikärtsspad för att undvika)
Kan det verkligen bli gott med kladdkaka på svarta bönor? Svar JA, det kan bli väldigt gott! Det smakar inte bönor, utan det blir snarare en god och kladdig konsistens. Väldigt likt ”vanlig” kladdkaka.
Servera med en klick vispad grädde som fika. Den är nästan godare dagen efter när den fått gotta till sig lite i kylen. Detta är så pass näringsrikt att det fungerar lika bra till fika som till vanlig mellis.
Ingredienser
- 230 gram svarta bönor
100 g färska dadlar (utan kärnor) (ca 8 st)
2 ägg eller 1 dl kikärtsspad
3 msk rapsolja
2 msk kakao (halvera för barn under 1 år)
1 tsk bakpulver
En nypa salt
Riven kokos till att bröa formen med
-
Barnskål med sugpropp
-
Barnsked i silikon och stål
-
Mugg med sugrör
Perfekta produkter till servering
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 180 grader
Mixa ihop svarta bönor och dadlar till en slät massa.
Lägg bönmassan i en bunke. Blanda i resterande ingredienser.
Smöra och bröa en form, jag tog kokos men det går bra med tex ströbröd eller mandelmjöl också.
Häll i smeten i formen.
Baka i ugnen i ca 20-25 min.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: servera i långa bitar.
👶9 mån och uppåt: servera i små munsbitar eller långa bitar