Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk (vid val av smör)
Det är både något mysigt och behändigt med kex tycker jag. Lätt att förvara, plocka fram hemma och ta med sig ut.
Dessa med havre och med en lätt smak av kanel är verkligen så goda.
Ingredienser
2 dl vetemjöl
2 dl havremjöl
1,5 st mogen banan
1,5 tsk kanel (eller 1 tsk kardemumma)
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
0,75 dl rapsolja eller smält smör
-
Miniformar
Produkter vi har använt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 185 grader.
Mixa/mosa banan till en puré.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör i dem tillsammans med oljan i bananblandningen tills det bildas en deg.
Kavla sedan degen så att den blir ca 0,5-1 cm hög. Stansa eller skär ut små bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i ugnen i ca 12-15 minuter, tills de fått färg under- och övertill. Baka lite kortare (ca 10 min) till barn under 24 mån så de blir mjukare.
Förvara torrt och svalt i en tät behållare.
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 Passar från ca 18 månader, under 24 månader gäller det dock att inte baka dem för länge så de inte blir för hårda.
Här på @Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.