Serveringar
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk (kan undvikas genom att välja en växtbaserad grädde)
⚠️ Gluten (kan undvikas vid val av glutenfri pasta)
En riktig gräddig pasta slår aldrig fel! Det här receptet går snabbt att laga och kan avnjutas av hela familjen.
Ingredienser
- 500 gram kycklingfärs
- 1 gul lök eller 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 krm svartpeppar
- 2 morötter
- 1 burk finkrossade tomater
- 2 dl grädde
- 1 msk oregano
- 1 tsk chilipulver
- Valfri "lång" pasta (typ spagetti eller linguini)
-
Skål med sugpropp
-
Barnsked i silikon och stål
-
Barngaffel i silikon och stål
-
Mugg med sugrör
Perfekta produkter till servering
Gör såhär:
- Finhacka lök och vitlök, och fräs i olja tills de mjuknat. Låt kycklingfärsen steka med tills den är genomstekt. Addera sedan tomatpuré och svartpeppar.
- Koka upp valfri pasta.
- Riv morötter grovt. Rör ner rivna morötter, krossade tomater och grädde i stekpannan med kycklingfärsen. Krydda med oregano och chilipulver. Låt allt stå och småkoka litegrann.
- Servera kycklingsåsen med nykokt pasta.
Recept notering
Åldersanpassning :
👶 Från 6 till 9 månader -servera såsen med bred bandpasta i ca 3 cm långa bitar, i en djup skål.
👶 Från 9* och 12 månader - servera såsen med kortklippt spagetti.
👶 Från 13 och uppåt - öva på gaffel och testa att servera lång spagetti som den är.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Näring (utvalda delar):
💪Protein från kycklingfärs
💪Kolhydrater från pasta
💪Fett från grädde och olivolja
💪Zink från kyckling
💪Vitamin B6 och B3 från kyckling
💪C-vitamin från tomater